25. 11. 2013.

MOJA AMAJLIJA (MY LUCKY CHARM)

Prvi put postavljeno 06. 04. 2010. godine.

Met Me In Las Vegas“ je jedan od najvećih bioskopskih hitova pedesetih godina prošlog veka, snimljen u produkciji MGM –a 1956. godine, pod rediteljskom palicom Roja Roulanda. Bila je to laka komedija sa mnogo muzike (u tom razdoblju američke filmske industrije mjuzikl je bio vodeća forma), a da je soundtrack zaista bio kvalitetan potvrđuje i nominacija za Oskara, u kategoriji „the best musical score“.

My lucky charm“ je jedna od pesama iz filma koja je lako pronašla put do srca publike, te je izvođena i kasnije u različitim aranžmanima, na različitim meridijanima (a propo, mnoge melodije iz takvih filmova su vremenom postajale džez standardi). Celokupan soundrack je komponovao Nikolas Brodski (1905 – 1958), autor ruskog porekla koji je još pre rata stekao slavu u Americi, kao vrstan kompozitor filmske muzike. „Met Me In Las Vegas“ je jedan od poslednjih filmova u kojima je Brodski za života učestvovao.
Pored duetske verzije pesme, koju su izveli Den Dejli (glavna uloga) i mala Azijatkinja Micuko Savamura,  postoji i verzija koju je otpevao Džeri Kolona. U domaćoj verziji su učestvovali Predrag Ivanović (sa svojim vokalnim kvartetom) i Vojislav Đonović, a tada sasvim mlada Nada Knežević  je to, kao i obično, majstorski otpevala.

To je, inače, bila kompozicija B4 na LP albumu „Ciganska noć“, a objavljena je i na trostrukom CD – u, pod imenom „Moja srećna zvezda“.



Dan Dailey & Mitsuko Sawamura:


Nada Knežević:



Нема коментара:

Постави коментар