20. 6. 2020.

Srešćemo se večeras (1962)

Veseli film Františeka Čapa "Srešćemo se večeras", po scenariju Milana Nikolića, okupio je plejadu jugoslovenskih glumačkih imena. Igrali su: Mija Aleksić, Viktor Starčić, Boris Buzančić, Antun Nalis, Janez Čuk, te Irena Prosen i mlada Metka Ocvirk kojoj je poverena glavna uloga (i čija se filmska karijera završila sa tim ostvarenjem). 

Metka Ocvirk je igrala pevačicu, ali nije pevala. Za to je bila zadužena Nada Knežević koja je glumici "pozajmila" glas, i to u dve numere: u naslovnoj "Srešćemo se večeras" i u "Pesmi za dvoje". 

Zanimljivo je da se u filmu, kao izvođači najpoznatijih i najpopularnijih zabavnih melodija na finalnoj priredbi, pojavljuju: Majda Sepe ("Prišla je pomlad"), Zdenka Vučković ("Mala djevojčica"), Beti Jurković ("Zažvižgaj si"), Gabi Novak ("Ti si moja obala"), Marjana Deržaj ("Vozi me vlak v daljave") i Marko Novosel ("Kad si kupin mali motorin"). Uz njih, nastupila je i glumica Olga Bedjanič, sa numerom "Ne čakaj na maj" koju je premijerno interpretirala u istoimenom filmu Františeka Čapa iz 1957. godine.



Нема коментара:

Постави коментар