16. 2. 2010.

Velikani se vraćaju




Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, u organizaciji PGP RTS – a, a pod generalnim sponzorstvom ICN „Galenika“, 15. marta u Domu sindikata u Beogradu biće održan solistički koncert Nade Knežević, kojim ova eminentna umetnica, legenda domaće zabavne i džez muzike, obeležava izuzetan jubilej – 35 godina karijere. Istini za volju – pomenuti koncert neće u potpunosti biti solistički. Priredba, na inicijativu glavne zvezde nazvana „Nada Beogradu“ okupiće mnoga poznata imena, ali i nekoliko mladih i perpektivnih izvođača.
Koncert sam nazvala „Nada Beogradu“, jer nam je Nada u ovim vremenima preko potrebna“, rekla je juče na konferenciji za štampu renomirana pevačica. „Ovaj koncert je nada u bolje dane za domaću muzičku scenu, kojom trenutno dominira muzika koja se na arogantan način nameće publici. Ukoliko se neke stvari ne promene ove godine, neće biti dobro. Krajnje je vreme da naučimo da poštujemo prave vrednosti jer naša zemlja je poznata po raskošnosti umetničkih talenata”.

Potpresednik Skupštine grada Beograda, gospodin Milenko Kašanin, naglasio je da će koncert Nade Knežević biti samo početak šire akcije nazvane „Velikani se vraćaju“. „Mislim da je ova akcija pokrenuta u pravo vreme s obzirom na to da je 1995. godina proglašena godinom kulture“, rekao je Kašanin. „Neopravdano smo zapustili neke ljude i zapostavili beogradsku školu zabavne muzike. Ovo treba da bude putokaz mlađim generacijama kako raditi i i na koga se ugledati. Skupština grada i ubuduće će zdušno pomagati velikim imenima naše muzike, kojima u poslednje vreme možda nije posvećena dužna pažnja.
Koncertni repertoar će obuhvatiti potpuri stvaralaštva Nade Knežević, blok posvećen džezu i blok po želji domaćina nazvan „Nadine Nade“, u okviru koga će nastupiti nekoliko mladih pevača čija se imena drže u tajnosti. Zna se, međutim, da će u Domu Sindikata nastupiti i „Sedmorica mladih“, Boba Stefanović, pijanista Vladimir Vitas i ansambl „Mama Co Co“.

P. Vesović(mart 1995., Politika EKSPRES)
(Iz CD booklet - a)

Нема коментара:

Постави коментар